Bananaaaaa brood!

DSC_0601

 

Bananaaaaa zegt de kleine minion in me! Toen ik bij het Ekoplaza was en spelt bloem zag staan dacht ik gelijk, ik ga bananenbrood bakken! Door naar de appie Heijn om de laatste ingrediënten te halen en ik was aan het bakken hoor. Ik mocht zeggen dat ik dit recept echt heerlijk vind en zeker nog een paar varianten wil gaan maken. Aangezien veel vrienden vroegen voor het recept besloot ik hem vandaag voor jullie te plaatsen

Wat heb je nodig?

  • 3 Bananen
  • 3 Eieren
  • 150 Gram spelt bloem
  • 50 Gram havermout
  • Een half zakje bakpoeder
  • 2 Eetlepels honing
  • Een eetlepel kaneel
  • 2 Handjes pecannoten
  • Een handje kokosrasp
  • Eventueel een klein lepeltje amandel smaakstof
  • Kokos olie om je bakblik mee in te vetten.

Aan de slag 

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. In de tussentijd weeg je de spelt bloem en havermout af en gooi dit in een grote kom. De 3 bananen ( die goed rijp moeten zijn ) en eieren gooi ik in een blender tot het een zacht beslagje wordt. Als er nog stukken banaan in zitten is dat niet erg. Gooi dit bij je spelt bloem en havermout en mixen maar! Als dit een mooi glad beslag is geworden voeg je rest van de ingrediënten toe. Bewaar wat pecannoten ter decoratie! Vet je bakblik in met de kokos olie en giet het beslag in het bakblik. Maak het af met wat decaan noten en je bananen brood is klaar om in de oven te gaan voor zo’n 40 a 45 minuten.

Bananenbrood

 

Toen ik begon met dit te maken dacht ik, dit kan nooit lekker zijn. Maar ik ben verrast! Ik vind het echt super lekker en ga het zeker vaker maken. Hij is vrij vullend en totaal niet droog.. Hmm ik kan nou al niet wachten op m’n volgende stukje. Wat voor varianten zou ik er nog meer van willen maken ?

  • Geraspte wortel en koekkruiden, dan maken we er gewoon bananen worteltjes brood van
  • Amandel bloem ipv spelt bloem. Omdat ik erg fan ben van amandel smaak
  • Walnoten
  • Cacao poeder! Hmm chocolade brood!

 

Wat voor varianten zouden jullie maken?

Share

About Kimberley

6 comments on “Bananaaaaa brood!

  1. Lonneke
    9 februari 2015 at 16:03

    Wat een leuk recept en ik ben gek op banaan. Ik zou ook zeker wel dan de chocolade variant willen proberen!

  2. Marit
    9 februari 2015 at 17:48

    Oh het ziet er helemaal niet zo moeilijk uit, eigenlijk. Ik zet hem op mijn to-do lijstje denk ik 😀

  3. Patricia
    10 februari 2015 at 14:54

    Yummm!! Ik maak het zelf ook heel vaak.
    Mijn extra toevoegingen :
    – 50gr gedroogde pitloze dadels (AH) toevoegen aan de bananenmix. Voor het mengen wel goed klein snijden want het is best sticky
    – handje blauwe besjes
    – handje ongezouten notenmix
    – schepje rauwe cacaopoeder vd natuurwinkel
    En allerlei andere zaden en pitten, bv zonnebloem, pompoen etc
    Enjoy!

    • Kimberley
      10 februari 2015 at 14:55

      Yum! Klinkt goed!!! Ga ik zeker een keer maken. Dankjewel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negentien − 18 =