MAC Waterweight Foundation

In mijn Birthday Haul had je al kunnen zien dat ik van een Bijenkorf bon een MAC foundation had gekocht. Als je hem niet hebt gezien dan zou ik zeker een kijkje nemen. Je kunt hier klikken! Ik was onwijs nieuwsgierig naar deze foundation en aangezien hij best prijzig is, is het toch leuker om te kopen met een cadeau bon toch? Benieuwd naar deze Waterweight Foundation? Lees dan verder!

 

waterweight1

 

Studio Waterweight SPF 30 Foundation

Wat MAC zelf zegt over deze foundation : Deze baanbrekende foundation geeft kleur af in een super-vloeibare, elastische gel-serum formule. Hij hydrateert je huid, is heel comfortabel – want je voelt hem bijna niet – en hij blijft urenlang zitten. De kleurvaste, medium opbouwbare dekking verdoezelt onvolmaaktheden zoals poriën en fijne lijntjes en houdt de talgproductie onder controle. Het Moisture-Fusion Complex dat aan de formule werd toegevoegd hydrateert onmiddellijk en de hele dag lang zodat de huid verzorgd en zijdezacht aanvoelt. Met het unieke pipet pak je de juiste hoeveelheid product voor een perfecte look.

Nou aangezien ik een jaartje ouder ben geworden klinkt dit erg aantrekkelijk. Maar is het echt zo goed als MAC zegt?

waterweight2

Deze Waterweight foundation is natuurlijk super vloeibaar. De naam zegt het al… net zo vloeibaar als water. Natuurlijk is het wel iets dikker, maar als tip op de verpakking staat dan ook dat je hem goed moet schudden voor het aanbrengen.

DSC_0421

De foundation zit in een mat glas verpakking met geen pompje, maar een pipet. Hij is zo vloeibaar dat dit de beste manier is om hem te gebruiken. Met een pompje zou het namelijk alle kanten op spuiten haha!

waterweight6

Bij MAC heeft een jonge gozer me heel vriendelijk geholpen met het kiezen van de kleur. Ik dacht altijd dat ik NC15 had, maar nee ik ben nog lichter. Ik had NW13 nodig. Dit is de lichtste kleur in deze foundation. Bijna wit dus haha!

waterweight4 waterweight5

Na goed te hebben geschud haal je met het pipetje de foundation uit de fles en dit breng ik aan op m’n hand. Hier zie je goed hoe vloeibaar het is. Één pipetje is goed genoeg om het gezicht mee te bedekken. En dan breng ik zelfs mij m’n wangen en kin een beetje extra aan.

Ik breng met m’n vinger de foundation aan over heel m’n gezicht en blend het dan met een Real Techniques Complexion Sponge. Volgens veel mensen was de spons niet de juiste tool om het mee aan te brengen, maar ik vind het prima werken en zorgen voor een natuurlijk resultaat.

waterweightresultaat

De foundation geeft een heel natuurlijk resultaat! Of het echt m’n poriën verminderd durf ik niet te zeggen. Wel vind ik dat op wat droge plekjes de foundation een beetje lelijk zit. Dus mocht je een hele droge huid hebben dan zou ik deze niet aanraden. We voelt hij heel hydraterend aan.

De foundation heeft een medium dekking, maar je kan hem goed opbouwen. Op m’n wangen en kin waar het wat roder is breng ik namelijk twee laagjes aan en dat gaat gelukkig niet schiften. Je weet wel, dat je gewoon de foundation vlekkerig op je huid ziet zitten.

waterweight7

Ik ben wel tevreden met deze foundation! En zelfs na een uurtje sporten zit de foundation er nog goed op. Ik ben er blijer mee dan m’n oude vertrouwde L’Oreal True Match en dat zegt heel veel haha! Ik moet wel iets meer poederen, want het is echt een dewy glimmende finish.

Deze foundation is te koop online en bij de MAC Counters voor €34,50

Share

About Kimberley

You May Also Like

4 comments on “MAC Waterweight Foundation

 1. Mariëlle
  1 december 2015 at 08:43

  Gelukkig ben je er blij mee, ik kocht ooit een MAC foundation en die was vééél te licht!

 2. Lindsey Beljaars
  1 december 2015 at 12:11

  Klinkt heel erg fijn! Goede review ook. Ik heb nog geen foundation van MAC geprobeerd. Dit is denk ik vooral omdat ik niet dicht in de buurt van een MAC Pro Store of MAC Counter woon en ik dit niet zo snel zou kopen op internet aan de hand van een review. Wil hem dan wel echt uitzoeken in de winkel en goed kijken welke kleur ik nodig heb.

 3. Manon
  1 december 2015 at 17:17

  Fijne review, ik vind het er erg goed uitzien!

 4. Saraya
  1 december 2015 at 19:55

  Ik heb nog geen foundation geprobeerd van Mac en ik vind het resultaat erg mooi, misschien toch maar eens proberen 🙂
  X fijne review!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × 5 =