Urban Decay Vice 4

Aanstaande Zaterdag (21 November) ben ik jarig! En afgelopen Zaterdag kreeg ik alvast het beste cadeautje EVER! Namelijk het Urban Decay Vice 4 palette die hoog op m’n wishlist stond. Leuk verhaal, ik had namelijk gevraagd of mijn beste vriend hem mee kon nemen vanuit Parijs en hij had tegen mij gezegd dat hij overal uitverkocht was. Toen ik bij hem thuis was stond er opeens een Sephora tasje op tafel met, jawel, het Urban Decay Vice palette! Ik ben er zo blij mee en vandaag zal ik jullie laten zien waarom!

Nogmaals dank Delano en Rik!

 

DSC_0052

Urban Decay komt elk jaar uit met een Vice palette. Ik heb er helaas nog nooit één gehad, tot vandaag! En stiekem denk ik dat dit de mooiste is van allemaal. Sowieso de verpakking is als een vet pluspunt!

DSC_0079

Op de achterkant van de verpakking zie je al de kleuren. Hiermee kan je hele mooie neutrale ooglooks mee maken of echt flink out of the box gaan. Dat flink out of the box gaan is de reden dat dit palette zo hoog op m’n wishlist stond.

DSC_0058 DSC_0059

Het palette komt in een prachtig etuitje die je kan gebruiken om je make up in te vervoeren of om je prachtige palette netjes in te houden. Dit palette past namelijk niet in elke make-up bag en zou daarom los mee moeten in de tas. Deze beschermt dan goed. Beauty with an edge, jep dat is dit palette zeker!

DSC_0060

viceud1

En dan komt uit dat etui het meest mooie palette ever! Elk palette ziet er net wat anders uit, want het oil slick patroon is bij sommige alleen groen en blauw en ik heb het geluk dat ik praktisch alle kleuren van de regenboog heb hihi. De verpakking is matte zwart met een grafisch 3D spiderweb like effect bovenop. Dit is echt het mooiste palette uit mijn collectie!

DSC_0073

DSC_0075

En als je het palette dan opent komt er een regenboog een prachtige kleuren tevoorschijn. Niet allemaal van die standaard kleuren maar echt kleuren met ook prachtige finishes. Van koele kleuren tot warme kleuren je vind ze allemaal in dit palette. Je kan dus helemaal los gaan haha! De kleuren waar mijn ogen meteen naar toe gingen waren de warme kleuren, maar met beiden zal ik een look maken.

DSC_0076

Bij m’n Naked 3 palette van Urban Decay zat een oogschaduwkwast die ik praktisch elke dag gebruik, dus toen ik hier ook een kwast in zag zitten was ik gelijk enthousiast. Deze dual ended kwast is perfect voor mee op reis. Hij bevat namelijk een super zachte kleine blending kwast en een platte kwast om bijvoorbeeld de felle kleuren op je bewegend ooglid aan te brengen. Beide zijn super zacht en praktisch in gebruik.

swatches

Bones – Grip – Dead Beat – Beat Down – Pandemonium

Bones: Bones is een hele zachte grijze beige kleur met een hele lichte shimmer. Deze heeft een mooie satin finish
Grip: Grip is nog iets grijzer en bevat hele grove zilveren glitters
Dead Beat: Dit is echt een dronken grijze kleur met behoorlijk wat shimmer erin.
Beat Down: Een prachtige koele paars blauwe kleur met een metallic finish
Pandemonium: Een paars plummy kleur die een beetje naar een warme ondertoon neigt en prachtige paars/roze en zilveren glitters bevat

Deze kleuren zijn prachtig en iets wat koeler. Ze voelen allemaal super zacht aan behalve Dead Beat. Deze is iets korrelig qua structuur.
Mijn favoriet uit deze rij is denk ik wel Beat Down.

swatches2

Framed – Fast Ball – 1985 – Underhand – Harlot

Framed: Framed is een hele mooie warme transitie kleur. Een beetje zo’n peach smoothie van MUG
Fastball: Fastball is een hele mooie warme duochrome kleur die koraal kleurig is met een lila gloed.
1985: Een bam in your face roze met een hele mooie metallic finish.
Underhand: Een soort bordeaux rood/bruin met een metallic lila finish
Harlot: Een koele frosty lila kleur met een een hint van taupe.

Deze zijn allemaal zijde zacht. Bij deze kan ik bijna niet kiezen welke ik het mooist vind, maar ik denk dat ik Fastball en 1985 het meest bijzonder vind. Ook de combinatie van deze twee zijn super mooi.

swatches3

Discreet – Grasshopper – C-Note – Arctic – Robbery

Discreet: De eerste echte matte kleur. Dit is een hele lichte taupe kleur.
Grasshopper: Dit is echt een gras groene kleur met een hele mooie frosty finish
C-Note: Deze zit tussen Grasshopper en Arctic in.. hij is iets grauwer en heeft een mooie metallic finish
Arctic: Arctic is eigenlijk een mermaid in een oogschaduw. Prachtig turquoise met een lichte gouden shimmer grove zilveren glitters
Robery: Het mooiere zusje van Discreet. Een intense taupe kleur met een frosty finish

Een rij die toch wel een beetje eng is, want het is niet perse voor everyday. Maar deze kleuren heb ik helemaal nog niet in mijn stash dus ik heb besloten dat ik ermee moet gaan werken haha! Mijn favoriet is Arctic! 

swatches4

Bitter- Flame – Low – Crowbar – Delete

Bitter: Een hele mooie matte warm bruine oranje kleur! Perfect voor in de crease
Flame: Deze is zo mooi! Een diep koraal oranje kleur met een gouden shimmer. Bijna duochrome!
Low: Low lijkt een matte bruine kleur maar bevat echt hele grove zilveren glitters.
Crowbar: Crowbar is een olijfgroen met een grove gouden glitter.
Delete: Een donker bruine kleur met een satijnen finish.

Dit is denk ik wel mijn favoriete rij want ik hou van warme kleuren. Flame vind ik echt t mooiste kleurtje uit heel het palette denk ik. Zo’n bijzondere kleur heb ik nog niet eerder gezien. Bitter vind ik een perfect warme bruine en Crowbar staat vast prachtig met m’n groene ogen haha! Low en Crowbar zijn wel wat korrelig.

DSC_0121

Sunrise look

De eerste look met m’n Urban Decay Vice 4 Palette is voor mij al heeeeeeel erg out of the box haha! Ik gebruikte hiervoor Bitter in de crease. 1985 Aan de binnenkant van m’n bewegend ooglid en aan de buitenkant. Dit zorgt dan voor een soort “halo” effect. Ook bracht ik 1985 aan onder de onderste wimperrand. In het midden van het bewegend ooglid heb ik Flame aangebracht. Stunning! Als innner corner highlight hem ik Fastball aangebracht. Excuse et moi voor de slechte liner haha!

DSC_0124

Mermaid Look

Na m’n Sunrise Look besloot ik nog verder out of the box te gaan! In de crease gebruik ik weer de kleur Bitter. Aan de binnenkant van het ooglid gebruik ik Beat Down en deze breng ik ook aan de buitenkant aan. Zo krijg je dus weer dat “Halo” effect. Lekker origineel he haha!
In het midden breng ik Arctic aan en dit zorgt echt voor zo’n mermaid look. Aan de onderkant kopieer ik eigenlijk wat ik op het bewegend ooglid heb gedaan. In de inner corner breng ik Harlot aan. En tadaaaa de Mermaid look!

DSC_0063

Het Urban Decay Vice Palette is niet te koop in Nederland helaas, maar mocht je naar Frankrijk gaan neem dan zeker een kijkje bij Sephora of bestel hem via Sephora.fr. Er komt dan wel een verzendkosten bij van zo’n €13,95 geloof ik. In Duitsland verkopen ze Urban Decay bij sommige Douglas winkels als ik het goed heb. De prijs van het palette is zo’n 55 euro, maar als je dat omrekent per oogschaduw is dat helemaal niet zo duur!

De kwaliteit is top, de kleuren zijn top, het blenden is top ! Kortom… ik ben enthousiast en vind dit echt the best birthday gift ever!

Welke kleuren vinden jullie het mooist? 

 

 

Share

About Kimberley

10 comments on “Urban Decay Vice 4

 1. Joyce
  17 november 2015 at 08:06

  Aaah, hij is zó mooi! Ik kan hem heeel misschien via de vader van m’n vriend krijgen, want hij zit nu in Amerika voor z’n werk 😀 Hopelijk lukt het, want ik vind het palette zo gaaf! Mooie looks en fijne review!

 2. mariëlle
  17 november 2015 at 09:02

  Aaaah hij is zo mooi en je hebt zulke mooie looks gemaakt!

 3. Manon
  17 november 2015 at 14:39

  Wat een gave palette jee!!!

 4. Petra
  17 november 2015 at 16:37

  Tjonge hiervan ga ik echt stuiteren, zo mooi, zowel de verpakking als natuurlijk de inhoud…geweldig!

 5. Raya
  17 november 2015 at 18:47

  Wauw, wauw, waaaauw! Je hebt me echt heel enthousiast gemaakt over dit palette. I need this in my life. Je ‘mermaid look’ is prachtig. Je hebt echt talent. Sterk review, heel fijn om te lezen!

 6. Vera
  17 november 2015 at 20:18

  Ahhh ik kan niet wachten! Als het goed is komt tie morgen mijn kant op, Yay!! Heel benieuwd om lekker mee te spelen.

 7. Lesley
  29 november 2015 at 10:15

  Dit is echt een prachtig palette zeg! Erg mooi! Je hebt er ook hele mooie looks meegemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien − zestien =